De 5 bruikbaarste online methodes om je persoonlijke waarden te vinden

Bedenken wat je eigen, je állereigenste waarden zijn, dat is een hele kluif. Waar sta je echt voor? Wat vind je een goed leven? Het Waardentestament kan je erbij helpen om antwoord te vinden op die vragen, maar zonder Waardentestament kom je ook een heel eind. Online (waar je nu toch al bent) vind je bijvoorbeeld allerlei tips en tests die je een hapklare waardenrichtingaanwijzer presenteren. Best goed, daarom zetten we er hieronder een paar voor je op een rij.

Mocht je nieuwsgierig zijn hoe het Waardentestament verschilt van die geinige alternatieven; bij ons neem je de tijd om woorden te vinden voor jouw persoonlijke verhaal. Je gedachten, karakter, omstandigheden en ideeën vormen een persoonlijke koers. In een getuigenis gericht op de lange termijn, want daar is wat ons betreft een groot gebrek aan.

This is not here - KanhHee Kim
This is not here, KangHee Kim

En dan nu de vijf leukste online plekken die je willen vertellen wat jouw persoonlijke waarden zijn.

 1. Wat zijn je waarden – test van Psychologie Magazine
  Een uitgebreide test, opgesteld door wetenschappers dus hartstikke betrouwbaar. Doen! Om de test in te vullen moet je wel lid worden van de nieuwsbrief van het magazine. Uitschrijven is zo gebeurd, dus daar zouden wij het niet voor laten.
  Bij ons kwam de waarde betrouwbaarheid overigens als titelhouder uit de test (we hebben alleen als vrouw getest overigens, niet als man).
 2. Waarheen wijst jouw kompas – vragenspel Schouten & Nelissen
  Deze bekende talentontwikkelaar heeft een leuk en mooi waardenspel gratis op hun blog gezet. Je knipt kaartjes, gaat ermee schuiven en maakt zo je waarden fysiek. Supernuttig!
 3. Persoonlijke kernwaarden bepalen je richting – Leroy Seijdel
  Een sympathieke blog van een jonge coach en motivator met een slimme commerciële neus. Hij betrekt de dood bij waarden, dat spreekt ons natuurlijk aan. Hij beschrijft in een samenvatting min of meer wat wij uitdragen, met als positief slot: ‘Je bent nu nog niet dood, dus geniet van het leven.’
 4. Leef naar je waarden – een oefening van Psychologie Magazine
  Het magazine mag van ons twee keer in het rijtje, omdat ze zo lekker degelijk kwaliteit aanbieden. Deze oefening raden we iedereen aan die geen zin heeft om de kaartjes uit het waardenspel van punt 2 te gaan knippen.
 5. Persoonlijke Waarden Test – 123test.nl
  Op deze website vind je voor alles dat je kunt bedenken een test, dus ook voor waarden. Je ziet in twee oogopslagen hoe het ding in elkaar is gezet, dat relativeert het geheel op de site en eigenlijk wat ons betreft misschien wel alle test. Ze komen voort uit een methode en een strak afgebakend systeem, je kunt je afvragen in hoeverre het leven daar in past.
This is not
This is not here, KangHee Kim

 

Advertenties

Auteur: claartjechajes

Tekst, concept, poëzie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s